En vecka har gått, studierna har kommit igång och vi har lyckats hitta den bästa cykelvägen till universitet. Den går längs strandpromenaden en stor bit av vägen och sedan upp för “svingen”, som är en stor cykel- och gångbro, från östra delen av Umeå centrum rakt upp över järnvägen och flera bilvägar till universitetsområdet.

Mina studier verkar lovande, men nivån är lite knepig att avgöra. Vissa saker som jag tar för givet verkar helt nya för mina kurskamrater, medan sånt som är bekant för dem kan vara nytt för mig. I medeltal tror jag ändå att det blir bra!

Första inlämningsuppgiften ska in nästa fredag och jag är nästan färdig med den redan. Det är riktigt roligt att få fokusera ordentligt på programmeringen. Jag går två kurser just nu: Systemnära programmering och Artificiell intelligens - grunerna. Båda är intressanta men de är väldigt olika. Systemnära programmering handlar mest om sånt som i normala fall inte ska märkas, men som är otroligt viktigt för att alla program ska kunna fungera och samverka i en dator.

Kursen om artificiell intelligens ligger närmare sådant som själva användaren kan komma i kontakt med. I den kursen ska vi nu i början programmera en (simulerad) robot att följa ett spår så snabbt som möjligt och försöka ta genvägar då det går.